Skrolujte nižšie
Späť domov

KOMPLEXNÉ ŠKOLENIA

Postrehli ste, že originálny dizajnový projekt vysokej kvality
zvyšuje ziskovosť podniku?

ŠKOLENIA
Viac info
Proces //

Ako to robíme...

Druhy školení

Originálny dizajnový projekt vysokej kvality zvyšuje zisk – to dokazujú v praxi mnohí naši zákazníci. Profesionálnym prístupom sa vyhnete mnohým bežným chybám, minimalizujete náklady na realizáciu a vyberiete ten najlepší spôsob, ako preniesť vaše nápady na úspech.

BASIC BARISTA

1/4
01. -

INFO

Budovanie pevných a kvalitných základov je prvým úspešným krokom každej životnej situácie. I, preto sa v tomto kurze zameriame na najdôležitejšie informácie a zručnosti, ktorými by mal disponovať šikovný barista. Spoločne sa naučíme základné informácie zo sveta kávy. Viete, odkiaľ pochádza najkvalitnejšia káva? Aký je proces od zberu, cez spracovanie až po praženie kávovníkových zŕn? Okrem zaujímavých teoretických informácií získate aj praktické skúsenosti. Po absolvovaní nášho kurzu bude vaše espresso vždy dokonale pripravené. Kurz sa skladá z dvoch na seba nadväzujúcich častí. Približne 4 hodiny nadobúdania dôležitých teoretických informácií, kde sa dozviete:

  • Vysvetlenie kávovej terminológie (napr. špeciality coffee...).
  • Všetko podstatné o histórii a odrodách kávy.
  • Ako sa káva pestuje a následne zberá.
  • Popíšeme si základné chute a arómy.
  • Vyskúšate si prácu s mliekom.
  • Zoznámime sa s espressom.
  • Metódy spracovania kávy.

Po úspešnom absolvovaní prvej časti, prichádza na rad prenos teórie do praxe. Počas intenzívnych 3 hodín si osvojíte prácu s mlynčekom, inými baristickými pomôckami a hlavne... Zoznámite sa so svojim pracovným kolegom – kávovarom, vďaka ktorému sa naučíte pripraviť profesionálne espresso. Zistíte, ako sa treba o kávovar starať, aby bol dlhodobo vo vynikajúcej kondícii a vy ste nemuseli neustále volať servisných technikov.

    V cene kurzu je:

  • Celodenný prenájom priestorov
  • Káva (100% Arabiku, zmesi a výberové kávy) na praktické ukážky a prípravu nápojov
  • Zapožičanie pákového kávovaru, mlynčeka a baristických pomôcok
  • Ľahké občerstvenie a pitný režim
  • Práca lektora

Kurz je možné absolvovať individuálne resp. skupinovo. Pre viac informácií ohľadom termínov nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom Kontaktného formulára.

ADV & PRO BARISTA

2/4
02. -

INFO

Teoretický rýchlokurz zvládneme za 2 hodiny. Namiesto memorovania informácií, ktoré už, ako správny barista máte v malíčku, presunieme väčšiu časť kurzu do praxe. Jeden kurzista = jedno súkromné pracovné miesto. Trénovať, trénovať a trénovať. Počas tohto kurzu budete mať dostatok času na zdokonalenie práce s kávou a využitie novozískaných teoretických poznatkov v bežných kaviarenských podmienkach.

Počas teórie si pripomenieme:

  • Preberieme si kompletnú alchýmiu správnej extrakcie kávy.
  • Osvojíme si napeňovanie mlieka na cappuccino, caffe latte.
  • Prezradíme si typy na správne nastavanie mlynca.
  • Zameriame sa na základy senzorickej analýzy.
  • Definujeme si ,,must have“ každého baristu.
  • Vyskúšame vaše chuťové a čuchové bunky.
  • Priblížime si fakty o správnom mletí kávy.
  • Základné, ale dôležité informácie o káve.
  • Vysvetlenie pojmu špeciality coffee.

    V cene kurzu je:

  • Celodenný prenájom priestorov
  • Káva (100% Arabiku, zmesi a výberové kávy) na praktické ukážky a prípravu nápojov
  • Zapožičanie pákového kávovaru, mlynčeka a baristických pomôcok
  • Ľahké občerstvenie a pitný režim
  • Práca lektora

Kurz je možné absolvovať individuálne resp. skupinovo. Pre viac informácií ohľadom termínov nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom Kontaktného formulára.

LATTE ART

3/4
03. -

INFO

Drieme vo vás kus umeleckej duše? Srdcom aj dušou ste kávičkár, ktorý chce svoje zručnosti posunúť na vyššiu úroveň? Kúsok pridanej hodnoty ku každej šálke kávového nápoja poteší nejedného fajnšmekra. V našom Latte Art kurze si preberieme nevyhnutne dôležitú teóriu a následne sa presunieme ku kávovarom a pustíme sa do praxe. Čaká vás približne 7 hodín (cca 2 hodiny teórie + 5 hodín praxe), po ktorých sa už práce s mliekom nebudete báť. Majte však na zreteli, že poctivý a pravidelný tréning robí majstra.

Teoretická časť je zložená z nasledovných krokov:

  • Popíšeme si techniky naparovania, textúry a nalievania mlieka.
  • Základné informácie a spôsob práce s mliekom.
  • Predstavenie si pomôcok na prácu s mliekom.
  • Rozdiely v príprave dokonalého cappuccina.
  • Ako vytvárať základné paterny.
  • Základné informácie o káve.
  • Aké vlastnosti má mlieko.
  • História Latte Art.

Po nadobudnutí teoretických informácií sa spoločne presunieme ku kávovaru. Všetky teoretické vedomosti pretavíme do praxe. Raz počuť je dôležité, no stokrát skúsiť je najlepšie. V praktickej časti si osvojíte:

  • Správnu techniku práce so štandard aj latte art kanvičkou
  • Správnu techniku šľahania mlieka
  • Nácvik základných princípov nalievania mlieka do espressa
  • Ako správne pripraviť klasické cappuccino
  • Tréning prípravy cappuccina technikou Latte Art

    V cene kurzu je:

  • Celodenný prenájom priestorov
  • Káva (100% Arabiku, zmesi a výberové kávy) na praktické ukážky a prípravu nápojov
  • Zapožičanie pákového kávovaru, mlynčeka a baristických pomôcok
  • Ľahké občerstvenie a pitný režim
  • Práca lektora

Kurz je možné absolvovať individuálne resp. skupinovo. Pre viac informácií ohľadom termínov nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom Kontaktného formulára.

PRO MANAGER

4/4
04. -

INFO

Nastal správny čas na plnenie svojho sna? Pôdu pod nohami máte pripravenú, stačí len vyletieť. Z každej strany sa na vás valí množstvo informácií a ich filtrovanie vám zaberá zbytočne veľa času. Poďte k nám na seminár Profi manager a za 7 hodín budete vedieť, čo všetko potrebujete na to, aby ste mohli začať podnikať v gastro sektore. Náš kurz je vhodný aj pre majiteľov prevádzok, ktorí chcú zvýšiť efektivitu, dostať nový vietor do plachiet a posunúť svoje podnikanie o niekoľko levelov vyššie.

Definujeme si problém a budeme k nemu hľadať riešenia. Popíšeme si rôzne situácie a na praktických skúsenostiach si vypichneme mylné a správne kroky.

  • Skonzultujeme interiérový dizajn vašej kaviarne.
  • Naučíme sa ako zostaviť funkčný biznis plán.
  • Zvolíme si správnu stratégiu pre cenotvorbu.
  • Spíšeme si náklady na prevádzku kaviarne.
  • V čom spočíva tajomstvo úspechu.
  • Denný manažment prevádzky.
  • Nové koncepty + debata.

Seminár resp. konzultácia je skôr voľná debata. Našou úlohou prebrať s Vami reálne problémy, Vaše nápady a zodpovedať Vám na otázky, ktorých máte určite niekoľko. Každý majiteľ resp. budúci majiteľ má svoju predstavu o tom, ako by mal jeho podnik vyzerať a čo chce docieliť, náš seminár nie je skupinový. Jeden lektor = jeden klient.

Napíšte nám

Potrebujete komplexné znalosti v gastro podnikaní ?

Potrebujete komplexné znalosti v gastro podnikaní ?

Kontakt
Zavrieť